BÅLFOLKET

Musikk og healinggruppa BÅLFOLKET oppstod rundt bålet på Alternativ Midtsommerfestival juni 2002 i Harstad. Felles for gruppens medlemmer var bakgrunnen innenfor sjamanisme/naturforståelse og ønsket om å formidle energi gjennom Didjeridoo, Tromme og vokal.
Sin første opptreden, ble de "kastet" inn i under FestSpillene i Nordnorge samme uke, noe som fungerte så bra at FINN ba BÅLFOLKET gjøre 'da capo' dagen etter!;o)*

Siden har BÅLFOLKET blitt kjent rundt omkring i landet gjennom sin unike sound og med opptreden på Alternativmesser og kulturinnslag i forskjellige sammenhenger. De har gjentatte ganger vært profilert i aviser og media.

BÅLFOLKET kanalisere lyd og musikk som kan være ei utfordring å kategorisere og bør kanskje oppleves før den kan forklares, og selv da kan det være en utfordring. Hvordan forklare med hjernen det hjertet ser og opplever?

Felles er opplevelsen av å høre indiansk, samisk og annen etnisk musikk. Det kommer an på den som lytter og hvor hjertet befinner seg for øyeblikket.
Sammensetningen av såkalte "urinstrumenter"; Tromme, Didjeridoo og stemmen som eget instrument, lager en unik sound som appellerer til hjertet og det åndelige aspektet hos mennesker.

BÅLFOLKET består i skrivende stund av
Kyrre Frank (White Cougar)
Le*na M. Paalviig Johnsen
Bobby L. Kure
Anita dreyer

Vi gleder oss til vår videre ferd og har tillit til at den blir like og om mulig enda mer fantastisk i tiden framover.
Følg med!;o)

BÅLFOLKETS diskografi;
"SIRKEL" 2003
"Førandring/CHANGE" 2010
"Reise i drømmetida" 2011

Førandring/Change og Reise i Drømmetida kan du få kjøpt i Oslo ved å kontakte meg: Lena J. Kallander.
rosesenteret@hotmail.com eller på Mob: 911 88 807